Comuna Mădăras – Stațiune turistică de interes local

Anul 2020 se încheie intr-o nota optimista pentru comuna Mădaras, în urma indeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale şi, totodată, ţinând cont de potenţialul turistic, dar şi resursele naturale şi antropice comnuna Mădăras este atestă ca stațiune de interes local, prin hotărârea emisă în 4 decembrie 2020, aprobata de Guvernul României.

Acest moment poate însemna doar un pas înainte sper dezvoltarea unui ramuri economice pe partea turistică, care este mai puțin explorată, dar este o caramidă pusă la baza unui viitor în care poate convinge mai ușor și  mai mulți investitori să aleagă comuna noastră ca punct de plecare.

 

 

Comuna Mădăras este cunoscută pentru subsolul bogat în apă geotermală. Concentrația de minerale a acesteia și temperatura sunt factorii care oferă efectele binefăcătoare pentru tratarea anumitor afecțiuni. Însă, cei care vizitează localitatea, pe lângă turismul curativ și de relaxare, se pot bucura și de turismul cultural-istoric, de tranzit, de agrement și recreere, fie de turismul de vânătoare și pescuitul sportiv, ori să își creeze experiențe unice prin intermediul turismului rural, agroturismului, turismului religios, dar și gastronomic, care se află într-o faza incipientă de dezvoltare în comună. Se remarcă, astfel, obiective turistice precum Monumentul eroilor și Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Homorog, Biserica din Ianoșda, Muzeul de icoane din Homorog, Ștrandul Termal Mădăras, Balta Mărțihaz sau Pădurea Rădvani.

Pe termen lung și mediu, atestarea ca stațiune turistică de interes local va crea un impact pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând și creșterea circulației turistice.